Het magazine wordt geladen
Tjebbe van Oostenbruggen, Anne Meint Bouma en Christoph van der Stelt, directieteam
Tjebbe van Oostenbruggen, Anne Meint Bouma en Christoph van der Stelt, directieteam

Open, eerlijk en ontspannen zaken doen

In een aantal jaren tijd groeiden we uit tot de inhuurspecialist van Nederland die opdrachtgevers compleet ontzorgt. ‘Transparantie in alles wat wij doen, voert nog altijd de boventoon. Eerlijk en open zaken doen, een gelijk speelveld creëren voor zelfstandig professionals en duidelijkheid als het gaat om tarieven, zijn allemaal zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn’, zegt Tjebbe van Oostenbruggen. Samen met medeaandeelhouders Anne Meint Bouma en Christoph van der Stelt, vormt hij de directie.

De drie directieleden verantwoordelijk voor de labels Brainnet, Flexbrain, Infraflex en Myflex. ‘Wij ontzorgen onze opdrachtgevers 100% als het gaat om inhuur van flexibel personeel. Wij willen antwoord geven op de capaciteitsvraagstukken van onze klanten en investeren daarbij in diepgaande kennis van wet- en regelgeving’, aldus Tjebbe.

Ontspannen zaken doen

Christoph: ‘Ik kan me nog goed herinneren dat, toen ik hier net kwam werken dat ik erg onder de indruk was van de enorme kennis, maar ook het extra werk dat gedaan werd voor klanten in de vorm van advies, het meedenken en de inspanning die gedaan werd om bijvoorbeeld de juiste kandidaat te vinden. De wens om het echt goed te doen zit in het fundament van deze organisatie, mooi vind ik dat.’ Anne Meint: ‘Het is fantastisch om open, eerlijk en dus ontspannen zaken te kunnen doen. Daarbij hebben we een heel divers speelveld. We hebben contact met opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals. Op dit moment zijn we als organisatie bijvoorbeeld heel druk met het geven van goede voorlichting over de consequenties van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA).

We hebben een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst en we vinden het belangrijk iedereen goed op de hoogte te stellen. Daar steken we veel tijd en energie in.’

Trusted advisor

De directieleden hebben ieder hun eigen aandachtsgebied. Christoph: ‘Ik ben verantwoordelijk voor de voorkant van onze dienstverlening, denk aan recruitment en resourcemanagement. Tjebbe is verantwoordelijk voor de achterkant van onze dienstverlening waar bijvoorbeeld IT, contractbeheer, juridische en fiscale zaken bij horen en Anne Meint houdt zich voornamelijk bezig met marketing en sales. Het mooie is dat wij alle drie kunnen bouwen op een team van superspecialisten die hier werken. Vanuit de inhoud je relaties tegemoet treden, maakt dat we echt de trusted advisor kunnen zijn.’

Een leuk en professioneel team

Over de toekomst zijn de drie positief. Tjebbe: ‘Het is een uitdaging deze organisatie vanuit een stevig fundament mede te mogen vormgeven. De wereld om ons heen verandert voortdurend, we willen koploper zijn als het gaat om interpretatie van wet- en regelgeving en het vinden van de beste professionals voor onze opdrachtgevers. Inmiddels hebben we zestig medewerkers, we streven naar een gezonde, stabiele doorgroei. Ik ben trots op wat we hebben neergezet met elkaar tot nu toe, we hebben een leuk en professioneel team, waardoor we elke dag weer van toegevoegde waarde kunnen zijn voor onze opdrachtgevers.’

pagina 1

Wet DBA: een tenniswedstrijd zonder lijnen

Giancarlo Balzarelli, commercieel manager

Laat ik voorop stellen dat ik tegen elke vorm van oneerlijke flex ben. Zelfstandigen die niet echt zelfstandig ondernemer blijken te zijn, of opdrachtgevers die medewerkers in vaste dienst dwingen om een flexkracht te worden; dat moeten we tegengaan. Het doel van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) is het vinden van handhavingsmanieren die schijnzelfstandigheid aan banden legt. Op zich ben ik daar een voorstander van. Alleen deze wet brengt in de uitvoering zo veel onduidelijkheden met zich mee dat ik me afvraag of het doel -het terugdringen van schijnzelfstandigheid- wel wordt gerealiseerd. We zien bijvoorbeeld dat opdrachtgevers en zzp’ers bij enige vorm van twijfel overstappen op alternatieven zoals payrolling. Is dat wenselijk?

De Wet DBA zorgt voor een flinke aardverschuiving, ten minste, zo denk ik dat opdrachtgevers, leveranciers en zzp’ers de Wet DBA ervaren. De media stonden en staan er nog steeds bol van. Vanwege de onduidelijkheid, zien we dat er paniek ontstaat. Binnen onze organisatie ben ik aangesteld als projectleider om alles rondom Wet DBA in goede banen te leiden.  Al bijna zes maanden wordt ons projectteam in beslag genomen door de nieuwe wet. Vanaf de allereerste berichtgeving over het verdwijnen van de VAR doken we in de details. Ook al wisten we nog niet helemaal zeker of de wet wel of niet zou worden aangenomen door de Eerste Kamer, we wilden wel goed voorbereid zijn. De materie blijkt heel complex.

Onbedoelde neveneffecten

Het is opmerkelijk om te zien dat een politieke beslissing zo veel teweeg kan brengen.

Niet alleen bij ons maar vooral ook bij opdrachtgevers, zzp’ers en leveranciers. Ook zijn er onbedoeld neveneffecten zoals verwarring  over wat het begrip intermediair inhoudt  Het blijft voor ons een kwestie van elke keer goed uitleggen wat wij wel- en wat wij niet doen en waar we in geloven. Dat wij bijvoorbeeld geen mensen in dienst hebben die we detacheren, dat wij geen percentages zetten op uurtarieven, enzovoort. Wij kozen vanaf het eerste moment dat de wet aangenomen werd te focussen op de inhoud, de interpretatie van de wet en de consequenties uit te leggen aan al onze relaties. Ontzettend boeiend en  intensief. Naast het informeren van onze opdrachtgevers, zzp’ers en leveranciers zijn we nu drukdoende onze –door de Belastingdienst goedgekeurde- modelovereenkomst uit te geven.

Flex op een eerlijke manier

Het stof dwarrelt langzaam neer, zowel bij ons intern als extern. Inmiddels buigt een speciale commissie van experts zich over de modelovereenkomsten die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst. En dat is maar goed ook. Het voelt af en toe namelijk alsof we een tenniswedstrijd aan het spelen zijn terwijl alle belijningen van de baan gehaald zijn. Het is mijn wens dat de belijningen snel terugkeren in het spel. Als we over een tijdje terugblikken op het effect van deze wet, dan hoop ik dat we kunnen concluderen dat deze wet daadwerkelijk ervoor zorgt dat de flexmarkt eerlijker is geworden. Ik ben benieuwd!

Giancarlo Balzarelli, commercieel manager
pagina 2
Uitnodiging: inspiratiesessie 1 september

Uitnodiging: inspiratiesessie 1 september

Voor alle zzp’ers die bij ons aangesloten zijn, organiseren wij een aantal keren per jaar inspitatiesessies en workshops. Alle sessies en workshops staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling en groei. Wij vinden het belangrijk zzp’ers ook op dit vlak een aantrekkelijk programma te bieden. En extra interessant: je bereidt op een natuurlijke manier je netwerk uit, want je leert nieuwe ondernemers kennen.

Wil jij succesvoller en met meer overtuiging overkomen? Wil je weten hoe je keuzegedrag kunt beïnvloeden? Kom dan naar ons eerstvolgende inspiratiessessie op 1 september. We hebben tijdens deze bijeenkomst Roeland Dietvorst uitgenodigd. Roeland is onderzoeker neuromarketing en legt je op een inspirerende manier uit hoe de hersenen werken.

Je krijgt van hem technieken aangereikt waarmee je als ondernemer jouw verhaal kracht bij kunt zetten. Ook is onze opleidings- en trainingspartner Karin Manuel aanwezig. Zij zal uitleggen welke workshops je kunt volgen om verdieping op het thema te krijgen.

Benieuwd naar hoe het brein jouw keuzegedrag beïnvloedt? En hoe je op een eenvoudige én vriendelijke manier kan overtuigen? Meld je dan aan voor onze inspiratiesessie. Overigens is deelname aan de sessies kosteloos en vrijblijvend.

Aanmelden

pagina 3

De overeenkomsten tussen een Belgische voetballer en een Nederlandse zzp’er

Anne Meint Bouma, directeur Myflex

21 jaar geleden veranderde Jean Marc Bosman definitief het mondiale voetbal. Deze Belgische voetballer wilde van Club Luik naar USL Duinkerken. De transfer dreigde af te ketsen omdat Luik een transfersom van drie ton eiste. Dit terwijl zijn contract afliep en hij het loon had van een semiprof.

Dacht je dus als voetballer in de jaren ‘90 na einde van je contract zorgeloos van club te kunnen wisselen, dan kwam je bedrogen uit. Een club had wellicht de bereidheid om een speler na afloop van zijn contract te laten gaan, maar zodra een speler van bijvoorbeeld Willem II naar ‘aartsrivaal’ NAC Breda dreigde te vertrekken, werd hij plotseling gehouden aan een hoge transfersom, zonder dat hij zelf inkomsten kreeg.

Bosman stapte naar de rechter. Hij vond dat hij in zijn vrijheid werd beperkt, zijn contract was immers afgelopen. Bosman kreeg na jarenlange juridische procedures gelijk. De uitspraak (het Bosman-arrest) veranderde de voetbalwereld voor goed. Spelers konden een contract bij een andere club tekenen als ze nog minder dan 6 maanden een contract bij hun eigen club hadden. Daarnaast gingen clubs spelers lange contracten aanbieden, waardoor, mede onder invloed van stijgende TV gelden, er hoge transferbedragen én salarissen betaald werden bij een tussentijds vertrek.

Het Bosman-arrest is niet alleen maar positief geweest. De hoop dat met het arrest de onderhandelingspositie van spelers zou verbeteren en tegelijk de minder rijke clubs de gelegenheid zou geven om goede spelers aan te kunnen trekken, is ijdel gebleken. De verhoudingen in het huidige speelveld van het Europese voetbal zijn daar bewijs van. Ook voor Jean Marc Bosman zelf heeft het arrest niet veel opgeleverd. Zijn strijd maakte hem van voetbalrevolutionair tot een berooid man.

De Wet DBA als game changer

Anno 2016 lijkt het erop dat de Wet DBA de Nederlandse arbeidsmarkt gaat veranderen. De nieuwe Wet DBA toont in ieder geval één overeenkomst met het Bosman-arrest. Bosman dacht dat hij na afloop van zijn contract vrij was om te gaan, toch vroeg zijn club een forse transfersom. Een hardwerkende ondernemer is dagelijks bezig met acquisitie plegen, loopt debiteurenrisico, heeft één of meerdere opdrachtgevers per jaar, is verzekerd, werkt voor eigen rekening en risico en is zelf verantwoordelijk voor scholing, training en- of coaching. Kortom: deze ondernemer voldoet –net als Bosman- aan alle voorwaarden waarbij je kunt veronderstellen dat je in je rechten staat omdat je de gebruikelijke regels volgt.

Maar niets is minder waar! Deze ondernemer kan, ondanks al zijn inspanningen, straks door de Belastinginspecteur onverhoopt beschouwd worden als een ijverige werknemer met alle financiële en persoonlijke gevolgen van dien.

Een 2e overeenkomst is dat het Bosman arrest en de Wet DBA hun eigen speelveld volledig veranderd hebben. Door het Bosman arrest hebben niet langer de clubs, maar de spelers de controle en zijn hierdoor de verhoudingen binnen het voetbal volledig veranderd. Door de Wet DBA hebben Staatssecretaris Wiebes en de Belastingdienst de touwtjes in handen, tot 5 jaar achteraf blijft er onzekerheid bestaan!. De Belastingdienst hanteert straks het standpunt dat de omstandigheden van de ondernemer (de concrete arbeidsrelatie) een belangrijke rol spelen bij het bepalen of iemand zelfstandig ondernemer is of toch werknemer. Dit kan per arbeidsrelatie en dus per ondernemer verschillen. Dit betekent dat in theorie een miljoen verschillende situaties achteraf (anders) beoordeeld kunnen worden. Om een dienstbetrekking uit te sluiten kan er, gemakshalve een keuze gemaakt worden uit circa 3.500 modelovereenkomsten. Let wel: er moet op de werkvloer nauwgezet gewerkt worden volgens de gebruikte modelovereenkomst.

Doel en gevolgen Wet DBA

De hoofddoelstelling van de Wet DBA is de aanpak en terugdringing van schijnzelfstandigheid. Het oneigenlijk gebruik van flex alsmede onderbetaling past in mijn optiek ook niet in de waarden die wij in ons land aan werk toekennen en hebben een verstorend effect op de economie. Als de Wet DBA dit oneigenlijk gebruik oplost dan zal dit, net als het Bosman arrest, tot een verbetering leiden voor een grote groep mensen.

Als de Wet DBA echter tot gevolg heeft dat opdrachtgevers massaal denken dat elke zzp’er lijkt op een werknemer en het ‘kloppend maken van getallen’ belangrijker is dan de positie van één miljoen zzp’ers dan gaan veel zzp’ers helaas lijken op Jean Marc Bosman; van voetbalrevolutionair tot berooid man en van hardwerkende zelf verkozen ondernemers naar gedwongen werknemers.

Giancarlo Balzarelli, commercieel manager
pagina 4
Zonnepanelen voorzien pand van stroom

Zonnepanelen voorzien pand van stroomHet dak van ons pand is belegd met 75 zonnepanelen, wat onze hele organisatie van stroom kan voorzien. Met het oog op vergroening en duurzaamheid hebben wij ons in 2011, als eerste Managed Service Provider in de Nederlandse markt, laten certificeren conform de ISO 14001:1 norm. Enkele voorbeelden van verbeteringen die wij al uitgevoerd hebben zijn het plaatsen van led-verlichting, het opstellen van een milieubeleid en nu ook zonnepanelen.

7e plaats omzetranglijst

Elk jaar publiceert Flexmarkt de jaarlijkse omzetranglijst met organisaties uit de flexbranche. Op de ranglijst staan de grootste organisaties uit de flexbranche vermeld met daarbij de omzetcijfers. Moederorganisatie Brainnet staat op de 7e plaats gerangschikt. Myflex staat op nummer 47 in de omzetranglijst.

Brainnet op NPO Radio 1 over de Wet DBA

Brainnet op NPO Radio 1 over de Wet DBADonderdagmiddag 28 april jl. was Brainnet te beluisteren op NPO Radio 1 in het programma 'Nieuws en Co' met een item over de nieuwe Wet DBA. Het item, met Tjebbe van Oostenbruggen, is te beluisteren vanaf minuut 36 t/m minuut 44.

Nieuwe klant: Onderzoeksraad voor Veiligheid

Onderzoeksraad voor VeiligheidMoederorganisatie Brainnet is via een aanbesteding door de Onderzoeksraad voor Veiligheid aangesteld als Contractmanager ‘Externe Inhuur’.

Colofon

Dit magazine is een uitgave van Myflex en is bedoeld voor HR-professionals die tijdelijk personeel inhuren, zelfstandig ondernemers en leveranciers van tijdelijk personeel.

Concept en realisatie: Lime C
Tekstredactie: Nina Bonekamp, Anne Meint Bouma, Tjebbe van Oostenbruggen, Astrid Warntjes
Fotografie: Karin Versteegh
Ontwerp en technische realisatie: Websteen

Myflex, dienstverlener op het gebied van inhuur van tijdelijke medewerkers.
www.myflex.nl
info@myflex.nl
Telefoon: (030) 230 61 41

pagina 5
       
 
 
 
Eigentijds ondernemerschap